Site Loader

Groot-Brittannië zou in de komende maanden en jaren te maken kunnen krijgen met een rij-instructiecrisis, omdat de stijgende vraag van studenten botst met een afname van het aantal docenten.

 

Een combinatie van een ‘babyboom’ in 2003/04 en een aanhoudende daling van het aantal instructeurs wordt waarschijnlijk nog verergerd door de recente effecten van het coronavirus en de bijbehorende lockdown, die een enorme achterstand heeft gecreëerd en het aantal mensen dat op zoek is naar vermijd openbaar vervoer.

 

Leerlingbestuurders hebben het al moeilijk om lessen te regelen vanwege de enorme vertragingen die worden veroorzaakt door lockdown. Rijscholen hebben een recordaantal informatieverzoeken gemeld sinds de lessen zijn hervat, met twee keer zoveel potentiële leerlingen die in juli op zoek waren naar lessen in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

 

Dit komt bovenop hun bestaande studentenbestand en de 400.000 leerlingen wier praktijktest tijdens lockdown werd geannuleerd.


 

Wanneer kunnen rijlessen en tests opnieuw beginnen?

Marmalade, aanbieder van leerlingrijdersverzekeringen, voorspelt echter dat de zaken nog erger kunnen worden, aangezien gegevens suggereren dat de komende jaren waarschijnlijk een toenemend aantal leerlingen en een afname van het aantal instructeurs zullen brengen.

 

Als we het aantal mensen dat 17 wordt – de leeftijd waarop je kunt leren autorijden – als leidraad gebruiken, zal het aantal nieuwe studenten tussen nu en 2025 waarschijnlijk sterk toenemen, van 695.549 in 2020 tot 794.383 in 2025. gratis gevaarherkenning oefenen online.

 

Tegelijkertijd wordt verwacht dat het aantal rij-instructeurs zal dalen. Het aantal erkende rij-instructeurs (ADI’s) is sinds 2013 elk jaar gedaald, op één na. In de zeven jaar tussen 2013 en 2020 is het gedaald van 44.569 naar 39.521. Als dat patroon aanhoudt, zullen er in 2025 38.100 ADI’s zijn.

 

Dat betekent dat het aantal studenten per tutor zal stijgen van 17,59 studenten per instructeur in 2020 tot 20,84 per instructeur in 2025.

 

Crispin Moger, CEO van Marmalade, merkte op: “Hoewel het niet verwonderlijk is dat de vraag naar rij-instructeurs de komende maanden aanzienlijk lijkt te zijn na de lockdown-beperkingen, is dit nog maar het begin als het gaat om het veel grotere probleem van een nationaal tekort aan erkende rij-instructeurs.

 

“Met de waarschuwingen rond het openbaar vervoer verwachten we dat meer jonge mensen dan ooit tevoren willen leren zelf rijden in de komende maanden, en dit is voordat je zelfs maar naar de nationale geboortestatistieken kijkt, wat suggereert dat meer tieners dan ooit zullen zijn. wordt de komende jaren 17 jaar.

 

Rij-instructeur en ADI-trainer Louise Walsh zei dat de coronaviruspandemie een groot effect heeft gehad op de rijinstructie-industrie.

 

Ze zei: “Als bedrijfstak heeft COVID-19 ons hard geraakt. 14 weken niet kunnen werken heeft echt zijn tol geëist en weer aan het werk gaan, hoewel welkom, is om een ​​aantal redenen een uitdaging geworden. online oefenen cbr theorie examen om te slagen.

 

“Zonder een duidelijk beeld van hoe lang het duurt voordat de achterstand in de tests is weggewerkt, is het oneerlijk om toekomstige leerlingen op mijn wachtlijst voor onbepaalde tijd te plaatsen.”

 

“Naast de stijgende vraag, wordt dit nog verergerd door een gebrek aan testdata, aangezien de DVSA haar best doet om de achterstand van vier maanden weg te werken terwijl ze met verminderde capaciteit werkt. Instructeurs moeten ook hun eigen dagboeken beter beheren om minder tijd in de auto te hebben en om het voertuig tussen de leerlingen grondig schoon te maken.

 

“Ik leid ook potentiële rij-instructeurs op en ook deze kant van de branche wordt nog steeds getroffen door drie opgeschorte DVSA-kwalificatietests en de tests die gekwalificeerde instructeurs na de kwalificatie elke twee tot vier jaar moeten doorstaan.”

 

Lester Hart

Calendar

January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31