Site Loader

Laten we eerlijk zijn; niemand denkt graag na over verzekeringen of de redenen waarom we het nodig hebben. Niemand wil nadenken over slechte dingen die gebeuren met hun eigenschappen of erger, hun familieleden. Maar verzekering is belangrijk. Het kan je gemoedsrust geven als dingen goed zijn en je helpen herstellen van de slechtste omstandigheden wanneer alles misgaat. En van alle dingen in uw leven die u verzekert, is uw huis gemakkelijk een van de belangrijkste. Hier zijn vier geweldige verzekeringstips voor huiseigenaren om te overwegen bij de aankoop van uw eerste polis.

Shop de juiste verzekering

Als u een hypotheekverstrekker gebruikt om uw nieuwe woning te kopen, is de kans groot dat u ook een verzekering voor een huiseigenaar moet afsluiten. Zorg ervoor dat je het type dekking bepaalt dat je nodig hebt. Zoals beste opstalverzekering vinden. Afhankelijk van waar u woont, heeft u bijvoorbeeld een overstromingsverzekering nodig. Vraag uw bank of kredietverstrekker om advies en ontvang offertes van drie tot vier verschillende bedrijven voor hun verzekeringstarieven.

Houd er ook rekening mee dat voor welke verzekeringsmaatschappij u ook kiest, de kans groot is dat u alleen met hen gaat praten als er iets ergs gebeurt en u een claim moet indienen; controleer online beoordelingen en mond-tot-mondreclame om ervoor te zorgen dat het bedrijf dat u kiest een zeer goede reputatie op het gebied van klantenservice heeft.

Verlaag uw premie

Als een voorzichtige huiseigenaar, zou uw doel moeten zijn om de beste aansprakelijkheidsverzekering tegen de laagste prijs te krijgen. Een geweldige maar weinig bekende manier om dit te doen, is door verbeteringen aan te brengen die niet alleen uw huis beter en veiliger maken, maar ook uw premie kunnen verlagen. Verbeteringen in veiligheid en beveiliging – nachtschoten, sterke raamvergrendelingen en brand- en inbraakalarm die alarmdiensten waarschuwen – kunnen uw gezin veiliger maken, terwijl u tegelijkertijd de premie van uw maandelijkse huiseigenaar ergens tussen de vijf en twintig procent kunt verlagen. Een nieuw dak, met name een die extra versterkingen biedt voor slechte stormen in orkaangevoelige gebieden, kan u helpen ook een bundel op verzekeringspremies te besparen.

Ten slotte, als u denkt dat u voldoende geld op de bank heeft voor noodgevallen, kunt u ook overwegen uw eigen risico te verhogen; dit zal vaak helpen om uw maandelijkse premie aanzienlijk te verlagen.

Snel claims indienen en alles documenteren

Als er een ongeluk is waarvan u denkt dat uw huis moet worden gerepareerd, aarzel dan niet; bel meteen uw verzekeringsagent en dien een claim in. Te vaak wachten huiseigenaren te lang om verzekeringsclaims in te dienen, zich buiten het meldingsvenster van hun polis te begeven en zichzelf kwetsbaar te laten om niet te worden gedekt. Een snelle oproep doen wanneer zich een ramp voordoet, is de beste manier om dit gevaar te voorkomen.

Zorg er bovendien voor dat u bij het indienen van een claim alles documenteert. Maak foto’s van de schade die u meldt en van alle aankopen die u doet als gevolg van het incident. U moet ook elke keer dat u met uw verzekeringsagent spreekt een nauwkeurige administratie bijhouden. Dit geldt voor elke dienstverlener waarmee het bedrijf een contract kan afsluiten om uw claim te behandelen.

Als de verzekeringsmaatschappij of het reparatiebedrijf tekortschiet in het aanpakken van schadevergoeding voor de claim die u heeft ingediend, zijn uw gegevens het beste wapen om verhaal te halen en de diensten te krijgen waarvoor u betaalt.

Pool uw beleid en bekijk uw kredietwaardigheid

Wanneer u een verzekering voor een huiseigenaar koopt, zou u moeten overwegen om uw nieuwe polis samen te voegen met die van uw huidige verzekeringsmaatschappij, zoals een ziektekostenverzekering. Bedrijven bieden vaak grote kortingen wanneer u een ander beleid van hen koopt. Of wanneer u ze combineert met de dekking die u al hebt gekocht tegen een gereduceerde prijs.

Bovendien, als u de verzekering van een huiseigenaar overweegt, moet u ook controleren wat uw kredietwaardigheid is. Net als veel andere dingen, kan uw kredietwaardigheid van invloed zijn op hoe verzekeringsmaatschappijen uw risiconiveau beoordelen. Hierdoor kan uw premie aanzienlijk stijgen.

Werken aan het verhogen van uw credit score kan helpen om uw premie onder controle te houden, of zelfs een beetje te verlagen.

Lester Hart

Calendar

January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31