Site Loader

Een AMC-theater is afgebeeld te midden van de pandemie van de coronavirusziekte (COVID-19) in de wijk Manhattan in New York City, New York, VS, 27 januari 2021. REUTERS / Carlo Allegri

 

 

De aandelen van bioscoopketen AMC Entertainment (AMC.N) sloten vrijdag lager en braken een vierdaagse rally uit die hen 116% in de loop van de week zag winnen.

 

Na tijdens de sessie naar een recordhoogte te zijn gesprongen, eindigden de aandelen van AMC met 1,5% op $ 26,12. De wekelijkse winst van het aandeel was de grootste sinds januari.

 

De aandelen in GameStop (GME.N) sloten vrijdag 12,6% af op $ 222 na het bereiken van een sessiepiek van $ 268,79. Voor de week boekten GameStop-aandelen een winst van 25%, hun grootste wekelijkse vooruitgang sinds half maart.

 

 

De detailhandelaar van videogames heeft dit jaar centraal gestaan ​​in de zogenaamde “stonks” -handelsmanie.

 

“Dit is een bevestiging dat we retailbeleggers terug zien komen op de aandelenmarkt nadat ze buitenspel zijn gezet”, zegt Viraj Patel, wereldwijde macrostrateeg voor Vanda Research. “Het voelt als een déja-vu van wat er in januari is gebeurd,”

 

Beleggers die gokten tegen AMC en Gamestop hadden een moeilijke week met AMC short-sellers die $ 1,2 miljard aan mark-to-market-verliezen leden voor de week, terwijl GameStop-shorts $ 518,6 miljoen daalden, volgens de laatste gegevens van S3 Partners.

 

De verschuiving van detailhandelaren naar zogenaamde meme-aandelen – aandelen die favoriet zijn bij de bewoners van online gemeenschappen zoals Reddit’s WallStreetBets – komt na een uitverkoop in Bitcoin en andere cryptocurrencies waarvan de prijzen de afgelopen weken zijn gedaald. Air France KLM koers is gestegen.

 

Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocurrency, steeg deze week met ongeveer 1%.

 

 

AMC zag donderdag ongeveer $ 127 miljoen aan netto-instroom van particuliere beleggers, de grootste netto-instroom in één dag sinds 27 januari, volgens gegevens van Vanda Research. AMC steeg donderdag 35,5% en voegde volgens gegevens van Refinitiv meer dan $ 3,3 miljard toe aan de marktwaarde.

 

Met 656 miljoen aandelen die vrijdag van eigenaar wisselden, was AMC voor de tweede dag op rij het meest verhandelde aandeel op de Amerikaanse beurzen.

 

Gegevens toonden ook aan dat de bioscoopexploitant het meest verhandelde aandeel was op de populaire handelsapp van de makelaardij Robinhood, evenals op die van het in het VK gevestigde Freetrade, waar de kooporders twee tegen één in de minderheid zijn geweest dan de verkooporders.

 

Op de handelsgerichte sociale mediasite Stocktwits (ST) steeg het berichtvolume met betrekking tot AMC met bijna 40%, waarbij meer dan 97% van de berichten een positief sentiment ten opzichte van het aandeel weerspiegelde. Goede aandelen app online mogelijk.

 

 

“AMC – waarom nu verkopen als je later voor veel meer kunt verkopen, ya (k) now?”, Schreef gebruiker lilant135, terwijl collega-detailhandel BossNoHugo meewerkte, “stel je voor dat je verkoopt omdat een vreemde op ST je vertelde dat te doen.”

 

 

Lester Hart

Calendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031