Site Loader

Online beginnen met een vergelijking is niet moeilijk meer. Eerst wordt er naar een website gezocht, de gebruiker krijgt vervolgens een scherm te zien dat op maat is gemaakt om specifieke vragen te stellen die nodig zijn om de gekozen commerciële verzekering te beoordelen. Beide soorten vergelijkingswebsite bieden variaties op een thema voor data capture, maar beide zullen gebruik maken van een typisch formulier dat moet worden ingevuld.

  • Als een ondernemer het online aanvraagformulier invult, moeten de ingevoerde gegevens worden gevalideerd. De ingevoerde waarden moeten passen bij gestandaardiseerde parameters en sluiten alle bedrijven uit die niet aan deze standaardisatie voldoen.
  • Dit wordt bereikt door de keuze van de gebruiker te beperken. Zo zal de vergelijkingssite, wanneer de aanvrager gevraagd wordt zijn bedrijfsactiviteiten of handelstype te beschrijven, de gebruiker alleen de bedrijven en handelstypes presenteren waarvoor hij kan offreren, in de vorm van een drop-down lijst.

Een prijsvergelijker gebruiken is makkelijk door de technologie achter prijsvergelijkers

Bij een gecentraliseerde verwerking van vergelijkingen is het veel waarschijnlijker dat alle polis- en acceptatiecriteria op het front-end formulier worden gevalideerd, met bijvoorbeeld validatie van postcodes, adressen, in aanmerking komende bedrijfstypen en numerieke validatie op verzekerde bedragen.

  • Het gecentraliseerde vergelijkingssysteem maakt gebruik van Javascript en belt naar lokale tabellen. Dit geeft het systeem een zeer snelle gebruikerservaring en zorgt ervoor dat het systeem een reeks offertes kan terugsturen voor het toekomstige bedrijf.
  • Het systeem kan ook zoveel mogelijk gegevens over beschikbare polissen verstrekken voordat het offerteproces is voltooid, omdat het tijdens het invullen van het formulier weet welke polissen welke dekking bieden voor elk van de gestelde vragen.

Omgekeerd moeten scraperverwerkende sites gegevens invoeren in de schermvelden op verschillende websites op afstand, die allemaal verschillende details en gebruikersinvoer vereisen, in verschillende volgordes. Schrapersites moeten daarom veel meer vragen stellen om te kunnen proberen te voldoen aan zoveel mogelijk beoordelingsfactoren en acceptatieregels die nodig zijn voor zoveel mogelijk verschillende concurrerende bedrijven. De complexiteit van een commerciële verzekeringspolis vereist vaak bepaalde informatie die u later in het proces niet kunt vragen.

Je kunt producten vergelijken in verschillende markten

Handel, Omzet en andere factoren die door de gebruiker over het bedrijf worden verstrekt, worden door het systeem gebruikt om dekking, polisvoorwaarden, excessen en schadevergoedingslimieten te definiëren, die aan de gebruiker kunnen worden geretourneerd als onderdeel van een offerte-aanbieding.

  • Beoordelingstabellen worden online gehouden, hetzij lokaal voor een gecentraliseerd beoordelingssysteem, hetzij op de websites op afstand voor een gedistribueerde beoordeling in scraperstijl. De premiumprijs wordt berekend op basis van de waarden van de door de gebruiker verstrekte ratingfactoren in vergelijking met de online tabellen.

Tegenwoordig kun je op verschillende manieren vergelijken

De werkelijke waarderingsfactoren variëren afhankelijk van het type commerciële verzekering dat wordt aangevraagd, voldoende om te zeggen dat als het systeem wordt gevraagd om offertes voor de dekking van commerciële eigendommen te verstrekken, de postcode van het risicoadres zal worden gebruikt om het diefstalpercentage en het overstromingspercentage te definiëren, die in combinatie met het percentage voor de brandrisico’s voor de betrokken handel, een percentage voor het risico van het onroerend goed zal opleveren.

  • De tarieven voor commercieel vastgoed worden bijvoorbeeld meestal uitgedrukt in percentages per honderd pond verzekerd bedrag.

Verwerking van alle gegevens tijdens het vergelijken

  • Het is op dit punt in het proces dat de verschillen in de twee soorten vergelijkingssites duidelijk worden voor de gebruiker.
  • Wanneer een vergelijkingsengine op een lokale server zit, gaat de verwerking veel sneller.
  • Een lokaal beoordeeld panel zal de offertes van de commerciële verzekeringen en de dekkingen direct terugsturen. Het systeem heeft alles bij de hand om premies te berekenen en ook uitgebreide polisvergelijkingen van dekkingen en risico-opties in microseconden te retourneren.

Hoe werkt een vergelijkingswebsite vaak? Waar moet je naar kijken?

Een vergelijkingssite zal echter bestaan uit een uitgebreide ‘middleware’ verwerking, wat het proces onvermijdelijk vertraagt. De rol van deze ‘in the middle’ software is om te communiceren met de websites op afstand waar de tarieven worden gehouden, en alle gegevens van de gebruikers door te geven. Vervolgens moet het de offertes en de bijbehorende gegevens verzamelen die terugkomen van de server van de makelaar of verzekeringsmaatschappij en deze structureren en bestellen in een webpagina die een prijsvergelijking laat zien.

Lester Hart

Calendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031