Site Loader

Om succesvol te zijn, moet de financiële administratie van een bedrijf goed worden behandeld en vastgelegd. Dit wordt boekhoudkundig gezien boekhouding genoemd. De reden waarom de boekhouding zo belangrijk is, is dat het de boekhouding van het bedrijf is die altijd wordt omgedraaid wanneer bedrijfsbeslissingen door de managers of boekhouders moeten worden genomen.

De boekhouding is niet altijd zo makkelijk als het lijkt

Nu is de boekhouding niet zo eenvoudig als het lijkt. Ervaren ondernemers vertellen uit ervaring dat het succes of het falen van de onderneming wordt bepaald door de boekhoudkundige maatregelen. Als een bedrijf zijn transactie- en investeringsadministratie niet bijhoudt, zal het daar later zeker niet meer naar verwijzen als het gaat om eventuele moeilijkheden in verband met het bedrijf. Ook als de boekhouding niet goed wordt bijgehouden, bestaat het risico dat de onderneming volledig failliet gaat, ook weer door het ontbreken van een referentie. In een bedrijf is de boekhouding dus net zo belangrijk als elk ander aspect van het bedrijf.

  • Voor een goede boekhouding worden alle financiële transacties, inkomsten en uitgaven van de onderneming in de boekhouding opgenomen en moeten deze regelmatig worden bijgewerkt.
  • Voor een klein bedrijf houden de managers zelf hun eigen boekhouding bij, maar voor een groot bedrijf wordt het moeilijk voor een enkele manager om deze te onderhouden, omdat het een zeer grote verantwoordelijkheid is. Elke verkeerde of onverantwoorde inschrijving kan een bedrijf in een groot verlies brengen en kan het ook moeilijk maken voor de ondernemers om later toegang te krijgen tot de administratie.

Er worden verschillende soorten boekhouders in dienst genomen

Zo proberen bedrijven maatregelen te nemen zoals het inhuren van een parttime of een fulltime boekhouder of zelfs een freelancer voor de boekhouding. Dit bevrijdt hen niet alleen van de stress van vervelende boekhoudkundige maatregelen en bespaart hen kostbare tijd, maar helpt hen ook om een nauwkeurige administratie bij te houden in hun boeken.

  • Maar het wordt steeds moeilijker om goede boekhouders te vinden voor een fulltime baan. Ook is er een groot probleem met freelance boekhouders, omdat referenties een cruciale rol spelen in de boekhouding. Alle financiën en privégegevens van het bedrijf moeten door de boekhouder worden geraadpleegd om de administratie bij te houden.
  • Het bedrijf moet de freelancer dus het volledige recht geven om de administratie op elk niveau te bekijken. Dit wordt vaak niet overeengekomen door bedrijven vanwege de beveiligings- en privacy-maatregelen.

Lester Hart

Calendar

January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31