Site Loader

Hernieuwbare energie wordt gecreëerd met behulp van natuurlijke hulpbronnen, zoals zonne- en windenergie, waterkracht en biobrandstoffen. De omschakeling naar hernieuwbare bronnen kan een kostbare investering zijn, maar kan aanzienlijke positieve effecten hebben op het bedrijf. Niet alle boerderijen zijn geschikt voor het opwekken van hernieuwbare energie, dus de beslissing om op het bedrijf hernieuwbare energie te gebruiken moet zeer zorgvuldig worden overwogen. Bekijk bijvoorbeeld alle energieleveranciers op Beste-energievergelijker.com, dan heb je direct een idee waar je het beste hernieuwbare energie kunt krijgen.

Er wordt ongelofelijk veel gepraat en gedeeld over hernieuwbare energie

Te vaak wordt in onze beleidsdiscussies onevenredig veel aandacht besteed aan hernieuwbare energie, in plaats van de illustratie van de piramide te volgen en hernieuwbare energie pas te overwegen nadat alle andere delen van de piramide zijn herzien. De aandacht is voor een groot deel te danken aan de inherente “flashiness” van duurzame energie.

Voor een fotomoment of demonstratie heeft een zadellijn van windturbines of een serie zonnepanelen een veel directere aantrekkingskracht dan een pluimveestal met nieuwe energiezuinige buisverwarmers. Velen van ons hebben al opmerkingen gehoord over de ontzagwekkende aanblik van windturbines op een richel, maar wanneer was de laatste keer dat je iemand hoorde roepen “Wow! Kijk eens naar die hoogrendementsketel! Het is daarom slim om goed te blijven kijken naar alle mogelijkheden op het gebied van energie besparingen.

Hoe kunnen we energie gaan besparen met de bekende energie-pyramide?

Als onze gekozen ambtenaren en beleidsmakers zich richten op de top van de piramide zonder stappen te ondernemen om andere opties in de piramide uit te putten, lopen ze het risico om publieke middelen te verspillen.

Hoezo? Hernieuwbare energie-installaties worden ontwikkeld om in de energiebehoefte te voorzien, en als die behoefte in de eerste plaats zou kunnen worden verminderd, zouden boeren minder hoeven te investeren in een hernieuwbaar systeem.

  • Laten we bijvoorbeeld aannemen dat een boer heeft besloten om over te gaan tot het installeren van zonnepanelen om een deel van de energie van de boerderij op te wekken. Als de boer de piramide volgde en eerst een energie-audit kreeg, en besloot om technologieën te implementeren die energie besparen op de boerderij, en misschien gebruik maakte van een aantal time-of-use management opties, dan zou hij weten dat de zonnepanelen een boerderij die al zo efficiënt mogelijk was van stroom voorzagen.
  • Zonder de piramide te volgen, zou de boer het risico kunnen lopen om geld te spenderen aan extra panelen om een inefficiënt proces aan te drijven. Met veel overheids-, federale en nutsprikkels voor duurzame energie zou dit inefficiënte proces met overheidsgeld kunnen worden gefinancierd. Dat is slecht overheidsbeleid.

Hernieuwbare Energie Is In Amerika Al Helemaal Populair

De Amerikaanse boeren bevinden zich in een unieke positie als het gaat om hernieuwbare energie. Net als andere industrieën kunnen boerderijen een verbruiker van hernieuwbare energie zijn. Maar ze kunnen ook een generator van duurzame energie zijn – ofwel voor eigen gebruik op de boerderij, om elektriciteit terug te verkopen aan het elektriciteitsnet (via een methaanvergister op een melkveebedrijf), ofwel door de verkoop van biobrandstoffen (uit gewassen) aan biobrandstofraffinaderijen.

Overal waar duurzame energie op het bedrijf wordt overwogen, is het essentieel dat bedrijven eerst intern kijken om er zeker van te zijn dat ze zo verstandig mogelijk met energie omgaan.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft het belang van het energiepiramide concept erkend door middel van het Rural Energy for America Program, dat is geautoriseerd door Section 9007 van de 2008 Farm Bill. Dit programma voorziet in subsidies en laagrentende leningen voor producenten die energie-efficiëntie of hernieuwbare energie op de boerderij implementeren.

Als voorwaarde voor de toepassing moeten boeren met projecten van meer dan 50.000 dollar een energie-audit van de boerderij hebben om de werkelijke besparingen van de aanbevolen apparatuur te bepalen.

Wat is er handig aan een energieaudit aanvragen? En kun je niet beter energie vergelijken?

Zelfs voor kleinere projecten geeft een energieaudit de aanvrager meer punten op de subsidieaanvraag. Dit evaluatieproces is een stap in de goede richting, aangezien landbouwbedrijven de algemene energie-efficiëntie van hun bedrijf moeten overwegen voordat zij duurzame projecten in overweging nemen. Er is echter nog steeds werk aan de winkel om beleidsmakers en programma-uitvoerders te informeren over de energiepiramide en de boodschap ervan.

 

Lester Hart

Calendar

January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31