Site Loader

Het is vaak gemakkelijk om onze auto’s te beschouwen als mensen, soms zelfs vrienden: ze zijn er wanneer we ze het meest nodig hebben, we brengen veel tijd met hen door, investeren in hen en leren er alles over. Helaas gaan auto’s echter niet zo lang mee als mensen. Ze verouderen sneller en hun wonden genezen niet. Na enkele jaren slijten ze zo erg dat het voor hen het einde van de weg is.

Nu wil je natuurlijk je vriend een waardig afscheid geven. Dit betekent dat je het niet aan je voor- of achtertuin hoeft te laten roesten, of het aan een slordige autoverkoper moet verkopen die je er bijna niets voor geeft. Misschien wil je op een betere manier afscheid nemen van je eens zo geliefde auto, of gewoon wat geld verdienen in ruil daarvoor – ondanks de onbruikbare staat. Als dat het geval is, zijn er enkele keuzes die eenvoudiger en vaak zelfs financieel voordeliger voor u zijn.

Verkoop het zelf

Een goed spreekwoord zegt: “Als je iets goed wilt doen, doe het dan zelf”. Als u autoverkopers niet vertrouwt (en wie wel?), Wilt u misschien proberen de auto zelf te verkopen. Om dit te doen, is internet vaak uw beste gok. Ebay, autoforums of enige vorm van online veiling … allemaal bieden ze veel exposure om uw auto verkopen met defect. Als u op internet verkoopt, moet u slim zijn. Doe je onderzoek en bekijk andere lijsten. Lees meer over hoe u uw vermelding het beste kunt schrijven en hoe u een goed gevoel krijgt voor het vragen van prijzen. Als u het nu zelf verkoopt, heeft u hier twee opties: verkoop uw rommelwagen zoals deze is of gedeeltelijk.

Verkopen zoals het is

Dit is een optie voor u als uw auto nog in operationele of gedeeltelijk operationele staat is. Van vaders die graag met hun kinderen aan hun auto werken, tot autoliefhebbers met een zeer specifieke smaak (en een garage vol met onderdelen om kapotte motoren te herbouwen), er zijn veel mensen die altijd op zoek zijn naar een kapotte auto om te herstellen of werken aan. Houd er rekening mee dat verschillende auto’s in deze markt verschillende mate van wenselijkheid hebben, maar bijna elke auto zal enige waarde hebben. Of het nu zeldzaam is (en dus voor een uniek project zou zorgen), of gewoon, met beschikbare en goedkope onderdelen, met de juiste toevoeging, een eerlijke prijs en een beetje geduld, u zult zeker auto opkopers vinden.

Deel voor deel verkopen

Deze is meer een laatste redmiddel. Dit is de beste optie als uw auto tijdens een auto-ongeluk is beschadigd. Een deel ervan kan totaal zijn en onherstelbaar, maar sommige onderdelen zijn veilig en zo goed als ze waren op de dag dat u de auto kocht. Je bent misschien doodsbang voor wat je moet doen met een beschadigde auto, maar hier is je uitweg: haal hem kapot en verkoop de goede onderdelen, een voor een. Je zult verbaasd zijn over hoeveel sommige onderdelen zullen gaan.

Lester Hart

Calendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031